Reisadvies en -vaccinatie

Steeds meer mensen reizen af naar gebieden waar aanvullende gezondheidsadviezen en vaccinaties nodig zijn. Niet alleen op verre reizen, maar ook dichter bij huis blijkt dat we extra maatregelen moeten treffen om een goede gezondheid op reis te waarborgen.
Met name geldt dit voor speciale groepen reizigers, b.v. chronisch zieken, zwangeren en kinderen.
Daarnaast speelt ook een rol wat uw reismotieven zijn (zakelijk, avontuur, zon, ontspanning, familiebezoek) en hoe uw reis georganiseerd is. (volledige pakketreis, zakenreis, zelf georganiseerd, tijdelijke vestiging)

Als huisartsen zijn wij optimaal in staat u hierover te adviseren. Rekening houdend met uw gezondheidssituatie en de eisen van het land waar u naar toe gaat, geven wij u de noodzakelijke gezondheidsinformatie en alle noodzakelijke vaccinaties. Wij zijn door lidmaatschap van de LCR ( Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering) en Travel Alert op de hoogte van alle veranderingen in de wereld met betrekking tot de gezondheid van de reiziger. Indien u een uitgebreide rondreis maakt, wilt u dan een kopie van de reisbeschrijving toevoegen of afgeven bij de assistente !!

Klik hier voor het VACCINATIE FORMULIER

Tijdsplan

Maak bij voorkeur uiterlijk 4 weken voor vertrek een afspraak als u:

  • de normale kindervaccinaties heeft gehad
  • een korte reis (tot 14 dagen) gaat maken

Maak bij voorkeur 2 tot 3 maanden voor vertrek een afspraak als u:

  • nooit eerder gevaccineerd bent, ook niet als kind
  • een lange reis (tot 3 maanden) gaat maken
  • een verhoogd risico gaat lopen (b.v. verblijf onder primitieve omstandigheden of wonen bij de lokale bevolking)
  • met dieren of in de landbouw aan de slag gaat

Maak een half jaar voor vertrek een afspraak als u:

  • 3 maanden of langer gaat reizen of in de tropen gaat werken
  • gaat werken in de gezondheidszorg

“Last-minute” reizigers:

  • Vertrekt u al binnen 2 weken dan is meestal een normaal adviseringschema niet meer mogelijk. U wordt aangeraden telefonisch contact met ons op te nemen. Vaak is er ondanks de korte periode voor het vertrek toch een mogelijkheid de (meeste) noodzakelijke vaccinaties te krijgen. Zo kunt u toch nog zo goed mogelijk beschermd op reis gaan!

Kosten

Als u zich aanmeldt bij ons, brengen wij voor het bepalen van uw individueel reisadvies en uitvoeren van het vaccinatieprogramma inclusief het vaccinatiepaspoort en informatiemateriaal over reizen in het buitenland € 30,- in rekening.

Dit is exclusief de kosten van de medicatie. Gaarne bij uw bezoek contant afrekenen ( NB : er is geen PIN apparaat aanwezig !).

Klik http://www.gezondopreis.nl/vergoedingen.aspx voor een overzicht van verzekeraars en hun vergoedingen hiervoor.