Corona vaccinatie

Veel vragen over de vaccinatie

We begrijpen het wanneer u vragen heeft over  de vaccinatie. Momenteel worden onze assistentes aan de telefoon overspoeld met vragen hierover. Daarom een dringend verzoek aan onze patiënten : 

Probeert u, wanneer het enigszins kan, een antwoord te vinden op onderstaande website en de hier genoemde links en bij de Pagina Veelgestelde vragen  op onze site, zodat de drukte aan de telefoon  beheersbaar blijft en we tijd blijven houden voor de 'gewone' zorgvragen.

U kunt ook kijken op de  Keuzehulp Coronavaccinatie, die TNP en het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen hebben gemaakt.

Indien u geen antwoord vindt, kunt u uw vraag stellen, bij voorkeur per mail, of via de telefoon. Dan staan wij u uiteraard graag te woord.

Voor de meest recente informatie over de Corona vaccinatie verwijzen wij u naar de  website van het RIVM

Voor vragen over het Astra Zeneca Vaccin kunt u kijken op Vragen Astra Zeneca Vaccin:

Wanneer u tussen de 60 en 65 bent en de vaccinatie door onze praktijk met het Astra Zeneca vaccin heeft geweigerd, maar wel een vaccinatie wilt, kunt u hier lezen wat u dan moet doen : Alternatief voor AZ-vaccin

U kunt  hier de vaccinatie planning bekijken via de website van het RIVM.

De volgorde van vaccinatie wordt bepaald door het Ministerie van VWS  in overleg met de Gezondheidsraad en het RIVM

 

De Corona Check App

Met De Corona Check App  bewijs je dat je gevaccineerd of negatief op corona getest bent. Je kunt CoronaCheck gebruiken voor toegang tot bepaalde locaties. En om internationaal te reizen.

Hoe werkt de CoronaCheck-app ?
Voor toegang tot bepaalde locaties, activiteiten en landen is een coronabewijs nodig. Bezoek je een locatie waar dat het geval is? Volg dan deze stappen:

  • Als bezoeker laat je je vaccineren of doe je een coronatest
  • Heb je een negatieve uitslag en dus geen corona? Of ben je gevaccineerd? Dan kun je de gegevens ophalen in de CoronaCheck-app. Download de app via de Apple App Store of de Google Play Store.
  • Vul in de CoronaCheck-app de ophaalcode in die je bij je negatieve testuitslag hebt gekregen. Of haal je gegevens op met DigiD.
  • De app maakt van jouw gegevens een bewijs, in de vorm van een QR-code
  • Laat de QR-code scannen aan de deur van de locatie waar je naar binnen wilt. Neem je identiteitsbewijs en toegangskaartje ook mee.
    Vanaf begin juli kun je ook een bewijs maken als je corona hebt gehad en bent hersteld (herstelverklaring). Ook dat doe je door de stappen hierboven te volgen.

Let wel : Pas na 2 weken geeft CoronaCheck een bewijs van volledige vaccinatie af.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app ?  Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247.  Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft

Of kijk bij praktische problemen op : Praktische problemen Corona Check app

 


 

Wat te doen wanneer uw vaccinatie bewijs niet op Corona Check app staat ?

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Stuurt u dan een e-mail naar assistentesgravensant@ezorg.nl   en geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens.
Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.
Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen of langs te komen, dit zorgt voor onnodige overbelasting van ons systeem. Hierdoor komt de reguliere zorg in het gedrang.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.


 

Registratie Corona vaccinatie door het RIVM

Wanneer u inlogt op uw persoonlijke pagina op de site van het RIVM kunt u zien of uw vaccinatie door het RIVM is geregistreerd.

Hier zit wel enige vertraging in.

U moet dan kijken op : https://mijn.rivm.nl/vaccinaties/login


 

Na doorgemaakte Covid-infectie is er maar één vaccinatie nodig

Ook wie langer dan een halfjaar geleden corona heeft gehad, heeft maar één vaccinatie nodig om beschermd te zijn tegen COVID-19.

Lees verder : Maar één vaccinatie nodig na Covid-19


 

Registratie van uw Astra Zeneca Vaccinatie in het gele vaccinatie paspoort

Wanneer u in onze praktijk het Astra Zeneca vaccin heeft gekregen, dan is het (alsnog) mogelijk om hiervan een registratie en stempel in uw gele vaccinatie paspoort te krijgen.

U dient hiervoor uw registratiekaart van de coronavaccinatie samen met uw gele boekje af te geven bij de assistente en u krijgt dit dan de volgende werkdag ingevuld terug.

Indien u door de GGD bent gevaccineerd, dan zorgt de GGD voor deze registratie.


 

Filmpje over de effectiviteit van het Astra Zeneca vaccin

 

Veel mensen hebben vragen over de effectiviteit van het Astra Zeneca vaccin. In onderstaand filmpje worden er enkele beantwoord.

Klik op het linkje om het filmpje te starten :   https://www.youtube.com/watch?v=VkskZEYJ8s4


 

Filmpjes met informatie over het Corona vaccin

Onderstaande filmpjes geven veel informatie over het Corona vaccin (klik op de link om het te starten) :

https://www.universiteitvannederland.nl/college/hoe-gevaarlijk-is-het-coronavaccin

 

De 11 ingrediënten van het Corona vaccin

https://youtu.be/zl9D_kyTzrA