Corona vaccinatie en Corona Check App

Boostervaccinatie tegen Covid-19

Alle mensen van 60 jaar en ouder kunnen een boostervaccinatie krijgen.

Mensen van 80 jaar en ouder worden als eerste uitgenodigd om deze extra prik vanaf 19 november 2021 te halen.

Ook mensen van 18 jaar en ouder die in een zorginstelling wonen en medewerkers in de zorg en maatschappelijke ondersteuning van 18 jaar en ouder die contact hebben met patiënten en cliënten, krijgen een boostervaccinatie aangeboden.

Lees verder op de site van het RIVM : Boostervaccinatie

 

De Corona Check App

Met De Corona Check App  bewijs je dat je gevaccineerd of negatief op corona getest bent. Je kunt CoronaCheck gebruiken voor toegang tot bepaalde locaties. En om internationaal te reizen.

Hoe werkt de CoronaCheck-app ?
Voor toegang tot bepaalde locaties, activiteiten en landen is een coronabewijs nodig. Bezoek je een locatie waar dat het geval is? Volg dan deze stappen:

  • Als bezoeker laat je je vaccineren of doe je een coronatest
  • Heb je een negatieve uitslag en dus geen corona? Of ben je gevaccineerd? Dan kun je de gegevens ophalen in de CoronaCheck-app. Download de app via de Apple App Store of de Google Play Store.
  • Vul in de CoronaCheck-app de ophaalcode in die je bij je negatieve testuitslag hebt gekregen. Of haal je gegevens op met DigiD.
  • De app maakt van jouw gegevens een bewijs, in de vorm van een QR-code
  • Laat de QR-code scannen aan de deur van de locatie waar je naar binnen wilt. Neem je identiteitsbewijs en toegangskaartje ook mee.
    Vanaf begin juli kun je ook een bewijs maken als je corona hebt gehad en bent hersteld (herstelverklaring). Ook dat doe je door de stappen hierboven te volgen.

Let wel : Pas na 2 weken geeft CoronaCheck een bewijs van volledige vaccinatie af.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app ?  Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247.  Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft

Of kijk bij praktische problemen op : Praktische problemen Corona Check app

 


 

Wat te doen wanneer uw vaccinatie bewijs niet op Corona Check app staat ?

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Stuurt u dan een e-mail naar assistentesgravensant@ezorg.nl   en geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens.
Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.
Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen of langs te komen, dit zorgt voor onnodige overbelasting van ons systeem. Hierdoor komt de reguliere zorg in het gedrang.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.


 

Wat te doen wanneer u geen smartphone heeft en een QR code nodig heeft ?

Zoals op het plaatje hiernaast moet het dus NIET...!

Heeft u géén telefoon die de CoronaCheck-app ondersteunt? Dan kunt u ook een geprinte QR-code maken via het CoronaCheck Print Portaal.
Als u zelf wel een ondersteunde telefoon hebt, maar bijvoorbeeld uw partner niet, dan kunt u níet de QR-codes voor beide personen op deze ene telefoon zetten.

Een geprinte QR-code is dus ook in dat geval de enige optie. Loopt u tegen problemen aan, dan kunt u contact opnemen met de CoronaCheck Helpdesk.
Zie ook http://coronacheck.nl


 

Registratie Corona vaccinatie door het RIVM

Wanneer u inlogt op uw persoonlijke pagina op de site van het RIVM kunt u zien of uw vaccinatie door het RIVM is geregistreerd.

Hier zit wel enige vertraging in.

U moet dan kijken op : https://mijn.rivm.nl/vaccinaties/login


 

Filmpjes met informatie over het Corona vaccin

Onderstaande filmpjes geven veel informatie over het Corona vaccin (klik op de link om het te starten) :

https://www.universiteitvannederland.nl/college/hoe-gevaarlijk-is-het-coronavaccin

 

De 11 ingrediënten van het Corona vaccin

https://youtu.be/zl9D_kyTzrA