Corona vaccinatie

Veel vragen over de vaccinatie

We begrijpen het wanneer u vragen heeft over  de vaccinatie. Momenteel worden onze assistentes aan de telefoon overspoeld met vragen hierover. Daarom een dringend verzoek aan onze patiënten : 

Probeert u, wanneer het enigszins kan, een antwoord te vinden op onderstaande website en de hier genoemde links en bij de Pagina Veelgestelde vragen  op onze site, zodat de drukte aan de telefoon  beheersbaar blijft en we tijd blijven houden voor de 'gewone' zorgvragen.

Indien u geen antwoord vindt, staan wij u uiteraard graag te woord.

Wij nemen de ontwikkelingen rondom het Astra Zeneca vaccin mee in onze voorbereiding voor onze vaccinatie spreekuren.

Voor de meest recente informatie over de Corona vaccinatie verwijzen wij u naar de  website van het RIVM

Voor vragen over het Astra Zeneca Vaccin kunt u kijken op Vragen Astra Zeneca Vaccin:

U kunt  hier de vaccinatie strategie bekijken via de website van het RIVM of op dit document : 210312-visual-wie-wanneer-gevaccineerd

De volgorde van vaccinatie wordt bepaald door het Ministerie van VWS  in overleg met de Gezondheidsraad en het RIVM

De overheid heeft ook een folder over de Corona vaccinatie gemaakt. Zie Folder Corona vaccinatie


 

Update 6 mei 2021 - Eerste mensen met medisch risico uitgenodigd door GGD voor Corona vaccinatie

Mensen met een medische aandoening, die jaarlijks in aanmerking komen voor een griepvaccinatie, worden vanaf donderdag 6 mei gefaseerd uitgenodigd voor een coronavaccinatie.

Lees verder : Mensen met medisch risico uitgenodigd door GGD


 

Update 30 april Mensen uit geboortejaar 1961 en 1962 kunnen een afspraak maken bij de GGD

Op donderdag 29 april  krijgen de eerste mensen geboren in 1961 een uitnodiging voor een coronavaccinatie op de mat. Het gaat om mensen die dit jaar 60 jaar worden. Zij kunnen vanaf vandaag al online een afspraak inplannen via http://www.coronavaccinatie-afspraak.nl voor een vaccinatie bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst . Daar krijgen zij het vaccin van BioNTech/Pfizer.

Ook mensen geboren in 1962 kunnen al online een afspraak maken.

Zie :  Mensen geboren in 1962 uitgenodigd


 

Update 15 april 2021 Hoog-risicogroepen onder de 60 jaar worden door GGD of Thuisvaccinatie.nl gevaccineerd

Vorige week heeft het kabinet besloten, op advies van de gezondheidsraad, om mensen geboren in 1961 en later niet meer te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. Dit heeft een verschuiving van vaccins tot gevolg, maar niet van strategie en prioritering. De vaccinatievolgorde wordt aangehouden. Dit betekent dat de meest kwetsbare mensen nog steeds het eerst worden gevaccineerd, omdat zij het meeste risico lopen.

Alle patiënten die vallen in deze groep ontvangen op korte termijn een brief met uitleg wat u moet doen om een afspraak te maken bij een GGD-vaccinatielocatie. Alleen patiënten die de brief ontvangen kunnen en mogen een afspraak maken. U dient deze afspraak zo spoedig mogelijk te maken, bij voorkeur vóór maandag 19 april, dan wordt u met voorrang gevaccineerd met een mRNA-vaccin.

De volgende mensen komen in aanmerking voor vaccinatie door GGD:

  • Mobiele Thuiswonende mensen met het syndroom van Down (geboren in 1-1-1961 tot en met 31-12-2005) die in staat zijn om naar de GGD-vaccinatie locatie te komen. Zij kunnen vanaf nu een afspraak maken bij het GGD callcenter.
  • Mobiele Thuiswonende mensen met morbide obesitas (BMI >40) (geboren in 1-1-1961 tot en met 31-12-2005) die in staat zijn om naar de GGD-vaccinatielocatie te komen. Zij kunnen vanaf nu een afspraak maken bij het GGD callcenter.

Niet-mobiele mensen behorend tot de medische hoog-risicogroep, die een brief hebben ontvangen en niet naar een GGD-vaccinatie locatie kunnen komen, kunnen door Thuisvaccinatie.nl worden gevaccineerd met een mRNA-vaccin.


 

Filmpje over de effectiviteit van het Astra Zeneca vaccin

 

Veel mensen hebben vragen over de effectiviteit van het Astra Zeneca vaccin. In onderstaand filmpje worden er enkele beantwoord.

Klik op het linkje om het filmpje te starten :   https://www.youtube.com/watch?v=VkskZEYJ8s4


 

Filmpjes met informatie over het Corona vaccin

Onderstaande filmpjes geven veel informatie over het Corona vaccin (klik op de link om het te starten) :

https://www.universiteitvannederland.nl/college/hoe-gevaarlijk-is-het-coronavaccin

 

De 11 ingrediënten van het Corona vaccin

https://youtu.be/zl9D_kyTzrA