Coronavirus COVID-19

Voor betrouwbare informatie en alle nieuws omtrent het Coronavirus COVID-19 verwijzen wij u naar de website van het RIVM :  https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Veel patiënteninformatie vindt u op :  https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

Meer beeldende informatie, of informatie voor anderstaligen op : https://www.pharos.nl/coronavirus/

Voor informatie over het Coronavirus is er een landelijk informatienummer van de Rijksoverheid wat u kunt bellen : 0800-1351  

U kunt telefonisch of online een Coronatest afspreken

Het landelijk nummer voor een testafspraak  voor het Coronavirus is :

0800-1202

Online afspreken kan via : https://coronatest.nl/

 

Voor informatie over testen, kijk op de volgende pagina :

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/06/01/0800-1202-landelijk-nummer-voor-testafspraak-coronavirus

Voor informatie over reizen naar het buitenland :

https://www.nederlandwereldwijd.nl/


Wat is Covid-19 ?

In het kort  : 

 • Het nieuwe Corona virus kan longontsteking geven.
 • Probeer te voorkomen dat u het Corona virus krijgt of aan anderen geeft:
  • Was uw handen vaak met zeep.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Geef anderen geen hand
  • Blijf zo veel mogelijk thuis en houd minimaal 1,5 m afstand bij contact met anderen
  • Vermijd contact met grote groepen mensen

 

 

 • Bent u ouder dan 70, of heeft u een chronische ziekte ?  én : 

  • u heeft koorts  (meer dan 38 graden)
  • en u hoest of ademt moeilijk :
 • Belt u dan direct de praktijk via het reguliere of spoednummer of buiten kantooruren de huisartsenpost Westland :   https://huisartsenpostwestland.nl/  0174-638738  

 

KOM INDIEN U KLACHTEN HEEFT  S.V.P. NIET NAAR DE PRAKTIJK !

Hieronder een filmpje waarin dit allemaal wordt uitgelegd : 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer u belt met voor het Corona virus verdachte klachten - Verwijzing naar de Corona Huisartsenpost

Wanneer u de praktijk of huisartsenpost belt met klachten die zouden kunnen passen bij een Corona virus infectie, dan kan (afhankelijk van de ernst van uw klachten) de uitkomst van dit gesprek zijn :

 •  Een telefonisch advies van de assistente óf
 •  U wordt teruggebeld door de huisarts

Indien de huisarts een beoordeling nodig acht, zal deze plaatsvinden door een huisarts op de zgn. Corona Huisartsenpost in Delft.

Deze Corona Huisartsenpost bevindt zich in het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft. U kunt hier alleen terecht na verwijzing van uw huisarts (overdag) of van de dienstdoend huisarts van de huisartsenpost (in avond-nacht en weekend) welke u telefonisch gesproken heeft.

U wordt ook op deze huisartsenpost gezien wanneer u andere klachten heeft die spoedeisend zijn, zoals bv. een snijwond, waarbij u tevens voor Corona virus infectie verdachte verschijnselen heeft, maar die niet uw hoofdklacht zijn.

Wanneer u een afspraak krijgt op de huisartsenpost dient u één begeleider mee te nemen, die u bij aankomst aanmeldt, terwijl u zelf in de auto wacht totdat u telefonisch wordt uitgenodigd binnen te komen. Derhalve dient u ook een mobiele telefoon bij zich te hebben.

 

 

 

 

 

 

Indien in verband met uw situatie een beoordeling thuis (visite) nodig is, zal deze ook vanuit de Corona Huisartsenpost worden gereden, ook overdag.

Door deze werkwijze proberen de huisartsen in het Westland en Delft de zorg voor patiënten met klachten die kunnen passen bij een Corona virus infectie zo goed mogelijk te bundelen en spaarzaam om te gaan met de beschikbare beschermingsmiddelen voor zorgmedewerkers (mond-neusmaskers etc.)

Tevens wordt op deze manier de eigen praktijk 'schoon' gehouden, zodat de gewone huisartsenzorg door kan gaan.

 


 

 

 

Toegang tot uw medische gegevens door de huisartsenpost

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment mondeling toestemming voor geeft.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.

Persoonlijke keuze vastleggen
Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? U kunt dit op drie verschillende manieren doen.

 • U vertelt uw keuze aan onze huisartsenpraktijk of
 • U geeft onze huisartsenpraktijk een ingevuld toestemmingsformulier of
 • U legt uw keuze online vast via http://volgjezorg.nl/toestemming

Meer informatie
U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website http://volgjezorg.nl/corona-opt
Op http://volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.