Maatregelen in de praktijk

Maatregelen in de praktijk ivm het Corona virus

In verband met de uitbraak van het Corona virus willen wij onze patiënten in onze praktijk zo min mogelijk besmettingskans laten hebben.

Daarom :

– Vragen we u alleen naar de praktijk te komen wanneer u geen klachten heeft van verkoudheid, hoesten of koorts. De assistente zal dit ook telefonisch bij u navragen.
Indien er WEL sprake is van verkoudheid, hoesten of koorts, zal er na telefonisch overleg met de huisarts mogelijk een verwijzing naar het speciale Corona spreekuur in Delft plaatsvinden (zie https://sgravensant.nl/corona-virus/   onderaan de pagina.
– Vragen we u een mondkapje te dragen. U moet dit ook tijdens het consult ophouden, tenzij de arts anders beslist.
Op deze manier houden we onze praktijk ‘schoon’ en veilig voor de andere patiënten.
Ook onze kwetsbare en oudere patiënten (70+) zijn dus welkom in onze praktijk

– Wanneer u een afspraak heeft, komt u dan op tijd zodat u met zo weinig mogelijk mensen tegelijk in de wachtkamer bent.
– Neem maximaal één begeleider mee.
– Reinig bij binnenkomst uw handen door gebruik te maken van de alcohol dispenser die in het portaal van de praktijk staat
– Wanneer de wachtkamer vol is, wacht u dan s.v.p. buiten en niet in de hal.
– Loop s.v.p. NIET ZOMAAR BINNEN in de praktijk, maar bel tevoren om uw vraag aan de assistente te stellen

Met betrekking tot controles in het kader van Diabeteszorg, Astma/COPD-zorg en CVRM-zorg (hart en vaatziekten) : u kunt weer bellen voor een afspraak en een laboratoriumformulier aanvragen om tevoren bloed te prikken
Formulieren voor bloedonderzoeken, machtigingen en dergelijke zullen zo veel mogelijk naar onze patiënten worden gemaild.
Onze praktijk heeft nu ook de mogelijkheid om op een beveiligde manier met u te ‘beeld-bellen’ (Skypen) zodat sommige ook minder spoedeisende consulten op deze manier kunnen plaatsvinden.
Onze POH-GGZ zal sommige van haar consulten telefonisch of via beeld bellen doen.
Alleen met uw hulp kan de huisartsenzorg deze unieke maar ook onzekere periode goed doorkomen.

Wij danken ieder voor het begrip.

Video consult met uw huisarts en POH mogelijk

Sinds kort hebben wij in onze praktijk de mogelijkheid om te ‘beeld-bellen'(Skypen) met de huisarts en ook met de praktijkverpleegkundige of POH-GGZ.
U kunt de assistente bellen om hiervoor een afspraak te maken en wordt dan op het afgesproken tijdstip teruggebeld.
Op deze manier kan er op een veilige manier en zonder gevaar voor besmetting tijdens de Corona virusuitbraak contact zijn met uw arts, verpleegkundige of POH en een beoordeling van sommige klachten plaatsvinden.

Afspraken met de Praktijkondersteuner GGZ

Voor de huisartsenpraktijk betekent de Corona virus pandemie dat sommige afspraken vervallen. Dit geldt echter niet voor de gesprekken met onze POH GGZ Cheyenne Kiekens. Deze gesprekken vinden nu telefonisch plaats. Mocht u behoefte hebben aan een steun in de rug in verband met het Corona virus of andere problemen, dan bent u van harte welkom.

U kunt dit telefonisch voor bespreken met uw huisarts.

Schroomt u vooral niet om te bellen, wij zijn er voor u .